Huikeita muistoja

arja-punainenlaulu

Mieli onnellisen haikeana, tyhjänäkin, istun kotisohvalla ja mietin, että nyt se on ohi!

Juhlakonsertit, joita niin pitkään suunnittelin, kirjoitin ohjelman aina uudelleen ja uudelleen… Harjoittelin ja pyörittelin käsikirjoitusta mielessäni. Ja nyt ei enää tarvitsekaan pitää kaikkea mielessä – ei oikeastaan mitään.

Paitsi aivan huikeat muistot!

Konsertti oli paljon enemmän minulle kuin osasin kuvitella. Olen kauan miettinyt rinnalleni sopivaista maestroa toteuttamaan tietynlaisia konsertteja kanssani: olen löytänyt sellaisen!

Olimmehan tehneet töitä Niemen Rikun kanssa jo aiemminkin, mutta siitä on jo aikaa. Vuonna 1996 teimme Tango Illusion -levyni yhdessä, mukana oli myös Fortuna orkesterini alkuperäinen haitaristi Veijo Laine.

_DSC3538

Nyt oli hyvä hetki lyödä ideat yhteen ja juhlistaa 25-vuotista tangotaivaltani.

Olin aivan varma, että ihmiset tuntisivat Rikun hyvinkin hänen aiemmista esiintymistään, mutta suureksi hämmästyksekseni monelle tämä upea taituri oli uusi tuttavuus esimerkiksi Vihdoinkin!-kiertueelta. Sain tuoda eteenne monelle uuden loistavan kapellimestarin, joka aivan varmasti muutti monenkin käsitystä kapellimestareista – hyvällä tavalla! Olen saanut valtavasti loistavaa palautetta Rikusta, hänen taidostaan, karismastaan ja lahjakkuudestaan, kiitos kaikille upeista viesteistä!

Riku Niemi Orchestran soittajat osoittautuivat hurmaaviksi ja erinomaisen taidokkaiksi muusikoiksi. Onneksi uskaltauduin tähän hankkeeseen ja tutustuin heihin! Kiitos myös niin taitavat tekniikan ihmelapset, äänimestari Terhi ja valomestari Anssi. Olen iloinen, että saamme jatkaa yhteistyötä joulukuussa joulukonserttien myötä. Matkassamme on silloin myös Tangokuningas Amadeus Lundberg. Tietysti toivon, että tätäkin konserttia esitämme vielä monissa kaupungeissa,sillä juhlaan on aihetta ensi vuonnakin. Mitenkähän olisi muutama kevätkonsertti… Hmmm…?

On aina suunnattoman ihanaa esiintyä ison orkesterin kanssa sen kaikkine sävyineen ja jälleen olin aivan hurmioitunut! Huomasin todella, että moni teistäkin… Varmasti muistikuvaanne piirtyi huikeat asuni, jotka jälleen kerran ihana puvustajani/asustajani Kaija Serpenttiini oli tuonut Pariisista. Hän tuntee minut niin hyvin ja tietää mistä pidän. Hänen glamourinsa on ihana kantaa!

Mielessäni liikkuu jo uusia ideoita toteutettavaksi! Haluaisin tehdä ensi vuonna myös uutta musiikkia meille kaikille, toivon näin tapahtuvan. Kuuntelen parhaillani upeiden lauluntekijöiden lauluja ja olen joitain jo alustavasti varannutkin! Töihin siis vaan!

Nyt ihan hetken tyhjennän ajatuksiani ja harjoittelen lauluja huikean Guardia Nuevan kanssa tehtäviin konsertteihin. Tulkaa kaikki kuuntelemaan hyvin erilaista, ihanasointista, vivahteikasta ja tyylikästä tango-orkesteria! Niin ja tietysti rakastettavaa Konttisen Mikaelia!

Kaustisillakin käyn Jounin kanssa konsertoimassa ennen lomaani 9.10. klo 19 rakkauslaulujen merkeissä… Niin, ja Kotilääkärin kuvaukset ja haastattelukin on ennen sitä. Monenmoista hommaa tämä artistin työ pitää sisällään, mutta siitä lisää tuonnempana.

Teetin muuten pitkästä aikaa t-paitoja ja niitä voi ostaa myös joulukiertueella. Paidan näet sivuillani ja hinta on 15€.

_DSC3966Miljoonat kiitokset teille kaikille kaikista vuosista, hetkistä, retkistä ja muistamisista! Olin kuin pikkutyttö pistoksissani, kun konserttien jälkeen availin lahjojanne ja asettelin kukkianne maljakoihin… Nautin hetkestä ajatellen teitä!

Vaikka takana on jo vuosien työ, koen että edessä on vielä paljon sellaista, mitä haluan kanssanne kokea. En katso peruutuspeiliin vaan suurella intohimolla maalailen jo tulevia kohtaamisia ja tunnelmia. Niin kauan kun ääneni kestää ja te olette innolla mukana, tarjoilen sitä teille!

Konsertin viimeisen laulun sanoin elämääni kuljen…

“Kun paljon antaa, muuta tarvitse ei lain.
Jotain itsestään jos luovuttaa voi vain.
Ehkä osan, ehkä kaikki ajoittain…”

Miljoonasti kiitoksia Milla: kaikesta! Kaija Serpenttiini asuista ja asusteista, Riitta myyntipäällikkö, Äiti, Pirkko ja Pirjo leivonnaisista koko orkesterille. Kiitos Aleksi, Ykä, KH-paitapainon Anne ja Kari, Katja, Hannu, Kirsi-Liisa, Minna, Mari, Niina…

Kiitos Pekka ja niin rakkaat lapseni!

Olen onnellinen,
Arja

2 thoughts on “Huikeita muistoja

  1. Kiitos Arja 25 vuodesta. Olet ihan huikea.

    Juhlakonserttisi oli upea ja täynnä ihanaa tunnetta. Sinä saat luotua joka kerta konserteissasi tunnelman, joka ei jätä ketään kylmäksi – olet rakastavasti läsnä alusta loppuun asti koko sielullasi. Saat välitettyä meille kaikille energiaa, joka on täynnä rakkautta ja välittämistä – olet suuri taiteilija suurella sydämellä. Sinun lähellä on hyvä olla <3.

    Onnelliset Tiina ja Olli

  2. Hyvä Arja! Meni 2 vuotta etten nähnyt sinua oman avioeroni takia. Nyt olimme kuuntelemassa sinua Savoy-konsertissa. Mitä ihmettä olet tehnyt noiden kahden vuoden aikana. Jokainen laulu oli täynnä tulkintaa; vielä enemmän kuin koskaan ennen. Olet aina laulanut suoraan sydämeeni mut nyt laulusi tuntui jokaikisessä kohdassa vartalossani, jokaikisessä ihokarvassakin erikseen. Se oli lumoavaa ja vaikuttavaa. Lisäksi äänesi soi heleämmin ja kauniimmin kuin koskaan. Kiitos Arja vielä tuosta konsertista. Näemme Hämeenlinnan joulukonsertissa. Jos sinne saa esittää toiveita, olisi se ehdottomasti Rakkaudesta jouluun-laulu. Oletko koskaan miettinyt tekeväsi Jari Sillanpään kanssa jotakin yhdessä? Teissä on valtava karisma ja mitä niillä yhdessä saisikaan aikaiseksi -pistäpä korvan taakse hautumaan. Voiko mistään ostaa sun vanhoja levyjä, kun en ole löytänyt esim.Tango-levy. Kaipasit vinkkejä, mitä lauluja haluttais kuulla sinulta, niin ehkäpä tangoja lisää mut sellaisia, joita et ole laulanut esim. Kaija Lustilan Näiden tähtien alla…
    Rakkain terveisin Marika

Vastaa