Tunnelmallista Pyhäinpäivän ja Halloween-juhlan jälkeistä aikaa!

image

Olen sytytellyt kynttilöitä kaikkialle. Liekin lepatus rauhoittaa mieltä ja antaa voimia.
Edellisessä kirjeessäni kirjoitin,että elämäni ensimmäiset 50 vuotta on nyt kirjoitettu yhdellä tavalla kirjaksi ja että nyt on aika kääntää uusi tyhjä sivu ja alkaa kirjoittaa uutta.

En osannut aavistaakaan, kuinka erilaiset uuden kirjan alkusivut tulisivat olemaan.
Innolla harjoittelin jo tulevien konserttien lauluja, rakkaita joululaulujakin, sillä joulukonsertit ovat päättäneet perinteisesti yhteisen monenlaisien kohtaamisten vuotemme.
Tänä vuonna on toisin. En voikaan laulaa Teille.
Olen sairastunut rintasyöpään.
Hoidot ovat alkaneet ja tiedän, että minusta pidetään hyvää huolta. Luotan kehittyneeseen lääketieteeseen, taitaviin ihmisiin ympärilläni ja läheisieni tukeen ja turvaan.
Minun on nyt keskitettävä voimat paranemiseen ja taisteltava. Siksi jään pois töistä. Toivon yksityisyyttäni kunnioitettavan. Luen kyllä kaikki teidän viestinne, postinne ja suljen ajatukset sydämeeni.
Minä taistelen.

Syksyn lehdet ovat pudonneet, haravoin niitä varoen ja
toivon sydämestäni voivani laulaa Teille, kun kesän lämmön saapuessa puiden uudet silmut puhkeavat.
Sitä ennen laulan Teille kaikille mielessäni hiljaa Joulunrauhaa ja Rakkautta…Teiltä saamani lukuisat enkelit ympärilläni.

Pitäkää huolta toisistanne,
Arja

112 thoughts on “Tunnelmallista Pyhäinpäivän ja Halloween-juhlan jälkeistä aikaa!

 1. Tsemppiä taistoon! Sama ylläri napsahti omalle kohdalle myös reilu kuukausi sitten, syksyn ja kevään ohjelmisto muuttui radikaalisti. Iloinen elämanasenne auttaa jo pitkälle, voimia koitokseen ja laulu raikukoon seuraavana suvena entistäkin kauniimmin

 2. Olet rukouksissani! Positiivinen asenteesi ja ”taistelumieli” ovat parhaita parantavia voimia! Kohtalotoverina tiedän, että seuraava puoli vuotta on rankkaa aikaa. Tuona aikana alkaa kuitenkin nähdä elämässä erilaisia ilon aiheita ja ennen kaikkea kiitollisuus koko elämänlahjaa kohtaan kasvaa. Mikään ei tunnukaan enää itsestään selvältä… Voimia sinulle ja perheellesi!

 3. Voimia sinulle ja perheellesi. Koin saman 12 vuotta sitten. Kannatta syödä Suomen luonnon marjoja paljon, ne pitävät kunnon hyvänä raskaiden hoitojen aikana. Jäiset marjat helpottivat myös pahanolon tunnetta. Sinun positiivisella asenteellasi selätä taudin. Halauksia.

 4. Lohduttaminen ei tarvitse suuria sanoja,
  ei valmiita vastauksia.
  Tärkeintä on vai mennä lähelle.
  Välittää.
  Minulla on aikaa ja minua koskettaa se,
  mitä sinulle kuuluu.
  ~Hilja Aaltonen~
  ♡♡♡♡ Voimia koko perheelle ja Sinulle Arja suuret ajatushalit ♡♡♡♡♡

 5. Hei

  Voimia taisteluu, se laulukin Minä’ Taistelen sopii tähän, elä anna periksi, voimi myös Pekkalle ja lapsille ja läheisille, iloinen ja positiivinen asenne, auttaa paranemiseen, kyl me vielä nähdään keikoilla luotan siihen, haleja ja olet ajatuksissa.

 6. Arja luin sinun sairastuneen. Asia sai ihan hiljaiseksi. Pidän sinun lauluista ja olen myös tavannut sinut tangomarkkinoilla useampi vuosi sitten. Olet valoisa, tunteellinen ja kaunis laulaja.

  Toivon, että selätät pahan sairauden. Äitini sairasti kymmenen vuotta rintasyöpää. Lääketiede on kehittynyt paljon eteenpäin. Voimia ja enkelten turvaa sinulle Arja hoitoihin. Voimia perheellesi tämä koskettaa teitä kaikkia. Taistelu tahtoa me kuuntelijasi olemme tukenasi. Pidä mieliala valoisana. Uskotaan siihen, että hoidot puree ja paranet. Halauksin lähetän voimia sinulle Arja !

 7. Rakas Arja, sinä selviät. Kaikki ovat puolellasi. Ja kun otat vastaan avun ja laitat siihen annoksen omaa tahtoasi ja parantumishaluasi, tervehdyt, sitä toivon. Parantumisellekin on annettava aikaa. Aika parantaa, kuten tapana on sanoa. Eikä pieni rukouskaan nyt pahaa tee. Kädet ristiin ja Taivaan Isälle pieni pyyntö: katso meidän puoleemme ja anna oma apusi.

 8. ”Minä taistelen!
  Olen Leijonamieli mä voittamaton,
  jolla enkelinsiivet sielussaan on.
  Mä helpolla periksi anna en…”

  Sinulle ja läheisillesi voimia suuren aallon keinuttaessa elämän purtta.
  Tummasta aallokosta noustaa kirkkaaseen auringon paisteeseen ja taistellaan eikä periksi anneta!

 9. Rakas Arja. Minä ihastuin myös nauruusi 90-luvun alussa! Ja kyllä me naurettiinkin, synkassa Ettanille (olin silloin Muukkonen nimeltäni) tekemässäni tunnin mittaisessa haastattelussa sinusta: kiitoon lähteneestä urasta, laulamisesta ja elämästä. Olen aina pitänyt sinua silmällä – myös nykyisestä kotimaastani, Tanskasta. Jakamaasi iloa, valoa ja elämyksiä on meissä kaikissa musiikin rakastajissa. Tulit varikolle – on pakko pysähtyä. Ota se aika, minkä tarvitset tervehtyäksesi. Lohduttaudu liekeistä ja lämmöstä, ajatuksista ja rakkaudesta. Niitä minäkin sinulle lähetän! Ja varaosia ja voimahaleja. <3 Varikolla paristikin piipahtanut Kirsi-Marja

 10. Kyyneleet silmissäni luin tietoa että olet sairastunut rintasyöpää, olen voittanut tuon sairauden, elämä mureni kun sain tietää sairaudestani, lapset oli pieniä, mutta läheisten tuki ja monien ihmisten esirukous kantoi ja auttoi jaksamaan. Nyt tuosta kaikesta on jo 17v. Toivotan Sinulle ja perheellesi paljon voimia, suojelusenkeleitä ja unelmia! Unelmat kantaa pitkälle, niillä minäkin jaksoin. Olet upea artisti ja taiteilija, jään odottamaan paluutasi laulun maailmaan. Musiikki oli minulle myös suuri voimavara sairauden aikan!Kyllä elämä kantaa kun jaksaa vain uskoa!!! <3 <3

 11. Halaus Arja! Kohtalokaveriksi tulit suurin piirtein saman ikäisenä kuin itsekin sairastuin rintasyöpään. Nyt aikaa on kulunut tasan 10 vuotta omasta sairastumisestani. Vaikka sairauden osatekijöitä oli monia, niin hoidot olivat yhtä tehokkaita joka osa-alueella jo silloin.
  Olet energinen ja elämänmyönteinen, joten ota nyt hoitojen aika levon ja toipumisen kannalta. Hoitojen aiheuttamat olotilat ovat ohimeneviä ja kaikki kauneus, mikä meissä on pysyy tästä taudista huolimatta. Energiaa ja elinvoimaa tuleville päiville ja kuukausille. Terveisin Marja

 12. Voimia kovasti ja rakkautta paljon . Arja vinkkinä sinulle olisi sokeriton ruokavalio ja berberiini hoitojen suojaksi… Hapan ruokavalio yleensä olisi hyvä saada emäksisemmäksi . (Sokeri on suoraan syöpäkasvien energin lähde). Juo vihreätä luomuteetä ja ota luomuhunajaa jossa 1/2 tl neilikaa ja kanelia. Olet hyvin suloinen ja aurinkoinen ihminen. Voimia koko perheelle ja voimahaluksia.

 13. Kultainen Arja ♥
  Toivon sulle voimia, rakkautta ja iloa, koska nämä asiat on käsitykseni mukaan sun vahvuuksia.
  Uskon ja toivon, että niin positiivinen ihminen kuin sinä olet pystyy voittamaan tämän haasteen. Uskon, että olet isolla kämmenellä, joka pitää sinusta huolta, kun itse väsyt.

  Aikku

 14. Kaikki rintasyövät ovat erilaisia.
  Ohessa yhden ystäväni taistelu, ja häen saamansa apu, ja tukimuodot.

  En opeta, en edes yritä- mutta toivottavasti kaikista saamistasi erilaisista neuvoista löytyy mahdollisesti jotain sellaista sinulle, joka auttaa, tukee ja saa sinut voimaan paremmin tuon taudin kanssa.
  http://www.mtv.fi/lifestyle/hyvinvointi/artikkeli/pahanlaatuisesta-rintasyovasta-selvinnyt-minna-voin-nyt-paremmin-kuin-ikina/5510596

  Minna tarvittaessa varmaan itsekin kertoo.
  Sinulle toivon, iloa- ja valoa, naurunpyrskähdyksiä jokaiseen päivääsi.
  Parasta mahdollista oloa raskaiden hoitojen kanssa.

  Lämpimiä ajatuksia,
  Annica

 15. Kaikki rintasyövät ovat erilaisia.
  Ohessa yhden ystäväni taistelu, ja häen saamansa apu, ja tukimuodot.

  En opeta, en edes yritä- mutta toivottavasti kaikista saamistasi erilaisista neuvoista löytyy mahdollisesti jotain sellaista sinulle, joka auttaa, tukee ja saa sinut voimaan paremmin tuon taudin kanssa.
  http://www.mtv.fi/lifestyle/hyvinvointi/artikkeli/pahanlaatuisesta-rintasyovasta-selvinnyt-minna-voin-nyt-paremmin-kuin-ikina/5510596

  Minna tarvittaessa varmaan itsekin kertoo.
  Sinulle toivon, iloa- ja valoa, naurunpyrskähdyksiä jokaiseen päivääsi.
  Parasta mahdollista oloa raskaiden hoitojen kanssa.

  Lämpimiä ajatuksia,
  Annica

 16. Voimia ja rakkautta varmastikkin saat läheisiltäsi <3 minä itse sairastuin 6 vuotta sitten ja silloin tuntui että ei jaksa sitä kaikkea mutta läheisten tukemana siitä selvisin ENKELEITÄ sinulle lähetän olet ihana artisti ja varmastikkin pian taas saamme sinua kuulla Terveisin: saman taudin kokenut Pirjo Saarinen Nuutajärvi

 17. Voimia Arja <3 Olet ihana, persoona, positiivisuutesi on ollut voimaannuttavaa, ja iloinen naurusi valaisi synkimmänkin päiväni ! Enkelit, suojaavat Sinua, ja olet ajatuksissamme <3
  Tuleviin päiviin, paljon tsemppiä ja Sinä paranet <3

 18. Voimia Sinulle Arja. Muistan, kun esiinnyit Tampereella musikaalissa ”AVA” olit aivan loistava ja pois lähtiessäsi pysähdyin pöytämme luona vaihtaen muutaman sanan. Olen itse sarastanut rintasyövän v. 2012. Toinen rinta poistettiin ja sain 4 kertaa todella voimakkaan stytöstaattihoiden Tampereen Radiuksessa ja nyt syön vielä 5 vuotta hormoonilääkettä, joka poistaa lopun estrogenin elimitöstäni. Kaikki on mennyt todella hyvin ja niin menee kyllä Sinullakin. Olen ajatuksin luonasi ja liitän Sinut iltarukoukseeni.

 19. voimia Arja, samassa veneessä ollaan. Mulla syöpä ja hoidot 2011 alk. Ens vuonna nk. terveen paprut. Karvat lähti (paitsi sääristä, hitsi), mut entistä ehompana ainakin hiukset takaisin, kiharana (ei ennen) mut harmaana…. Kesällä 2012 samaistuin linnunpoikasiin mökin kuistilla, samanlainen siilitukka kuin itsellä =). Huumorilla eteenpäin, lapset tosin ensin kauhuissaan, mut kun itse sinäistää asian ja suhtautuu siihen ok, niin kaik sujuu, tsemppiä. Ja huom. vertaistuki on ihan mahti apu!!!

 20. Olen sairastunut pari kuukautta sitten myös ”pahanlaatuiseen. Nyt kun on leikkaus ohi ja tieto siitä että ärhäkkyydaste on 2 ja kaikki paha on saatu leikkauksessa pois huomasin olevani elämää täynnä ja jopa iloinen. Tämä on matka uuteen. Sytostaatit alkaa torstaina. Muista iloisuutesi kantaa vaikka välillä on lupa olla rikkimäinenkin. Tsemppiä kohtalotoveri ❤

 21. Ihana Arja! Kun katsoo maailmaa enkelin silmin……
  Nyt toivon sinulle enkelin siunausta ja keijupölyä joka parantaisi…..
  Voimia sinulle ja perheellesi!
  Myös minä toivon sydämestäni että laulat meille tulevana kesänä entistä ehommin ja uusin kujein! Lämpimästi sinua ajatellen!

 22. Voimia sinulle Arja ,täällä sama kuvio alkamassa perjantaina leikkaus ja siitä sitten eteen päin.
  Me Arja selviämme tästä,hoidot ovat huippuluokkaa ja olemme hyvissä käsissä,niin kuin totesit.
  Sinun positiivinen elämän asenteesi auttaa meitä muitakin maksamaan.

 23. Hei Arja,
  Itselläni todettiin rintasyöpä viime huhtikuussa ja kasvain sekä imusolmuke, johon syöpä oli jo ehtinyt levitä, leikattiin toukokuussa. Kesä ja alkusyksy kuluivat sytostaattihoidoissa ja nyt on aloitettu sädehoidot. Minulla ei ole ollut puolisoa tukena tänä sairausaikana, mutta olen kuitenkin selvinnyt mielestäni melko hyvin, joten olen varma, että sinäkin selviät, koska sinulla on perhe tukenasi. Voimia ja jaksamista! Ajattele asia kuten minä, että tämä on vain yksi sairaus muiden joukossa.

 24. Tsemppiä Arja, positiivisella luonteellasi tulet selviämään hienosti! Omasta diagnoosistani on nyt kaksi vuotta (olin tuolloin 44-vuotias) ja vaikka hoidot olivatkin voimia verottavia, niin kaikki meni oikein hyvin. Hoito Suomessa on ensiluokkaista, anna terveydenhuoltokoneiston huolehtia asioista ja keskity itse vain lepoon ja noudattamaan ohjeita. Nyt on aika olla terveellä tavalla itsekäs. Sain itse myös diagnoosin lokakuussa, muistan miten myös haravoin pihalla ja istuttelin kevätkukkien sipuleita kyynelten virratessa…miettien millä mielellä tulen nousevia kukkia katselemaan keväällä…ja sehän tapahtui äärettömän onnellisena! :) Pitkä, pimeä talvi verotti voimia, mutta samoin tulet sinäkin nauttimaan ensi keväänä auringon suudelmista ja heräävästä luonnosta, usko ja luota siihen. Nauti kynttilän valosta, takkatulesta, lukemisesta, läheisten seurasta ja ulkoilusta voimiesi mukaan. Ja nuku aina kun siltä tuntuu. Kevät koittaa nopeammin kuin huomaatkaan :) Voimia!

 25. Tervehdys.Otan osaa.Olen samaa mieltä kanssasi siitä,että lääketiede on kehittynyt.Ja varmasti se kehittyy vielä lisää.Olet vuodesta 1990 asti antanut mulle iloa ankeuteeni levyilläsi.Ja odottelenkin täällä asunnollasi sitä hetkeä,kun näen sinut taas nauravaisena.Olenkin soittanut Pientä kkultaista Avainta tämän päivän.t:Vesa

 26. Hei Arja!
  Paranemista ja Jumalan siunausta. Voimia sinulle ja kaikille rakkaillesi.
  Enkelit seuranasi aina kulkekoot,
  Ilon, toivon pisaroita sisimpääsi istuttakoot,
  taistelusi, vahvuutesi esiin astukoon,
  sillä kaikki päättyy hyvin, terveys voittakoon.

  Muista ihana hymysi, liiku luonnossa voimiesi mukaan, ajattele aina positiivisesti, katso aurinkoon ja pimeän tullen kynttilän liekkiin. Olet hyvässä kunnossa, joten kaikki tulee olemaan vielä hyvin.

  (Siskoni käy nyt juuri samaa asiaa lävitse).

 27. Lämmin halaus ja voimia koko perheelle <3 Uskon, että kaikella on tarkoituksensa ja tämäkin vain vahvistaa ja opettaa jotain. Sinussa on mahtava positiivisuus ja ilo, joka on aina minut häkellyttänyt, kun olemme kohdanneet ja se myös varmasti auttaa toipumisessa. Sinulla on myös täällä hurja joukko ihmisiä tukemassa ja tsemppaamassa! Olet ollut myös minun esikuvani ja idolini ihan pikkutytöstä lähtien, mutta senhän jo tiesitkin.
  Kaikkea hyvää <3
  <3Jenna

 28. Kuin kaksi koditonta lasta
  ne kulkevat käsi kädessä,
  Toivo ja Pelko
  Yhdessä tulevat,
  yhdessä lähtevät
  Siinä välissä
  puristavat lujaa
  toistensa kättä
  Joka avaa ovensa Toivolle,
  päästää myös Pelon sisälle,
  joka ottaa syliinsä Pelon
  saa omakseen myös Toivon
  Kuin kaksi koditonta lasta
  ne kulkevat käsi kädessä
  emmekä muuta voi tehdä
  kuin seurata samaa polkua

  -Tommy Tabermann

  Hirvittävät määrät toivoa ja positiivisia ajatuksia!

 29. Voimia taisteluun syöpää vastaan,sillä sitä se vaatii!Minäkin uskon Suomen korkealaatuiseen syöpähoitoon sairaaloissamme.Olen omakohtaisesti voittanut rintasyövän sairastettuani sen 15 vuotta sitten.Toivoa ei pidä koskaan menettää.Parhain terveisin Leena Kauppinen
  Voimia myös perheelle.Ymmärrystä ja viisautta.

 30. ”Voi kauhistus :( epätodellista, Sinulla, rintasyöpä?!”
  En ruukaa kommentoida asioihin , mutta tilanteesi pysäytti. Nämä ovat ensimmäiset ajatukseni.
  Pienestä tytöstä lähtien olen ihaillut sitkeyttäsi, elämäniloisuuttasi ja kauneuttasi. Rohkein nainen, jonka tiedän. Upea artisti. En olisi koskaan uskonut, että sinäkin olet altis elämän hankalille puolille. Syöpä on pelottava sana. Sinä vaikutat naiselta, joka elää tuolla tarmolla ainakin sata vuotiaaksi. Minun ketterä mummonikin kantaa yhtä rintaa ylpeänä. Hän on kohta 90v.
  Arja, Hurjasti voimia ja onnea tämän mutkan selättämiseen! Saa pelätä, se kuuluu asiaan. Sitten rakastaa vieläkin lujemmin.

 31. En ole koskaan kirjautunut vartavasten kommentoimaan mitään uutista, mutta tällä kertaa tunsin piston sydämessä ja halusin kyyneleet silmissä toivottaa sydämeni pohjasta voimia ja jaksamista Sinulle ja lähipiirillesi, sillä olen seurannut enemmän tai vähemmän uraasi aivan pikkutaaperosta saakka ja loputon positiivisuutesi on vaikuttanut sekä minuun, että varmasti koko kansaan ja perheeseeni. Sinä jos kukaan vähiten ansaitsee moista kohtaloa ja olen varma, että asenteellasi selätät haasteen kuin haasteen. Musiikkimakunikin on aivan päinvastaista, mutta kaltaisesi voima ylittää ja yhdistää kaikki rajat. Kiitos Arja ja muista nauraa ja hymyillä! Terveisin Jari 30v.

 32. Olet ollut ajatuksissani viime päivien ajan. Uutinen järkytti myös minua ja pisti miettimään asioita. Sitä pitää kaikkea niin itsestään selvänä, että tällainen pudottaa polvilleen ja vetää maton jalkojen alta. Toivon sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää ja voimia tulevaan….tästä selvitään, Arja!

 33. Voimia ja jaksamista sinulle ja koko perheelle. Tsemppiä. Kuuntelen joululevyäsi ja toivon sinulle kaikkea hyvää,että voit taas ensi vuonna laulaa livenä. Kiitos,että olet vieraillut myös täällä Ikaalisissa Valkea Ruusu konserteissa,toivottavasti näemme myös tulevaisuudessa. Lääketiede on onneksi kehittynyt ja Suomessa on hyvä osaaminen myös sairauksien hoidossa. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi

 34. Hyvä kanssasisar!
  Rohkaisuksi sinulle Arja. Melkein tasan kaksi vuotta sitten sairastuin rintasyöpään. Kävin läpi kaikki hoidot, joista selvisin hyvin, ajatellen ikäänikin (68 v), ilman ylimääräisiä komplikaatioita. Lepäsin paljon. Kävin joka päivä lenkillä pari kertaa voimieni mukaan. Se oli minulle terapiaa. Hiukset lähti, mutta ovat kasvaneet kauniiksi ”kuontaloksi” uudelleen. Tänään olen terve ja iloitsen jokaisesta päivästä, jonka saan elää. Kerroin tämän rohkaisuksi, että sinä selviät. Taivaallinen Isämme tietää, mitä meille sallii ja miksi. Hän sinua siunatkoon ja hoitakoon rakkaasti, Jeesuksen siunaavien kätten alla. Terv. Leena Mikkelistä

 35. Hei,
  sain joululahjaksi kirjasi. Sitähän ei malta laskea käsistään ja äskenkin hihittelin ääneen. Kuten elämässä yleensäkin, ilo ja suru ovat hyvin lähellä toisiaan. Jaksamista taisteluusi. Sanoin juuri äidilleni, että kunhan siitä tokenet, mennään taas Arjaa kuuntelemaan. Kesää odottaen, Päivi Turusta

 36. Miten menee Arja ?
  Toivon sulle voimia ja toivottavasti jaksat ulkoilla . Äiti sairasti rintasyövän sillloin kun minä odotin Samuelia ja eli vielä pitkään sen jälkeen . Äiti sanoi , että raikas ilma ennen ja jälkeen hoitojen oli tärkeää siksi hän sinnikkäästi käveli Jykylän keskussairaalan mäelle ja yritti ulkoilla extra paljon hoitojen jälkeenkin . Toivottavasti Sinäkin jaksat olla perheesi ja koiriesi kanssa ulkona . Mitä muuten kuuluu meidän koirille ? Ovatko vielä elossa ?
  Olet aina sydämessäni ja yhteisissä koiramuistoissa :)
  Kerran luin jostain naisten lehdestä , että olivat kaivaneet kukkapenkkiäsi ja silloin minua nauratti .
  Minut tavoitat Facebookin kautta
  Lämmöllä ja ilollasi hurmasit minutkin heti ensi tapaamisella
  Ja olenkin aina sanonut että kyllä se tuommoinen” ilolintu ” on ihan oikeasti eikä vain mediassa
  Samoin Pekka
  Haleja koiramammalta :)

 37. Voimia Sinulle Arja ja enkeleitä kannattelemaan hoitojen yli. Sinä paranet hyvin ja palaat vielä laulamaan. Olet antanut niin paljon iloa muille ihmisille. Kiitos siitä!
  Koita jaksaa uskoa, että kaikki menee parhain päin!

  -Kirsi

Vastaa