Arja Koriseva mukana perhehoitoliiton Keinu-hankkeessa

“Saan laulaa sydämelleni tärkeää asiaa ja viedä sitä näin eteenpäin!”

Tiistaina, 4. syyskuuta, saa ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä Keinu-pienoismusikaali. Musikaalissa on mukana 17 sijoitettua lasta ja nuorta, sijoitetun lapsen biologista vanhempaa ja sijaisperheen jäsentä.

– Keinu-musikaali kertoo sijoitetun lapsen ja hänen ympärillään elävien ihmisten tunteista musiikin, draaman, tanssin ja valokuvan avulla kertoo Keinu-hankkeen projektipäällikkö, sijaisäiti Marja-Riitta Linna.

Musikaalin ennakkoesitys oli kasvatus- ja opetusalan KEOS-koulutuspäivillä Jyväskylässä 24. elokuuta, jossa yleisöä oli noin 160. Tapahtumaan osallistujat kävivät seuraavana päivänä kertomassa tunnelmistaan Keinu-hankkeen esittelypisteessä. Musikaali oli koskettanut monia ja ihmetystä herätti se, että esiintyjät olivat oikeasti sijoitettuja lapsia ja nuoria sekä heidän vanhempiaan. Keinu-ryhmäläisten mielestä ennakkoesitys onnistui loistavasti ja seuraaviin esityksiin Jyväskylän kaupunginteatterilla lähdetään hyvällä fiiliksellä.

Osa musikaalin esityksistä on tilausnäytöksiä, mutta kolmeen esitykseen pääsee yleisöksi kuka tahansa. Tilaa on vielä lauantain 15. syyskuuta olevassa viimeisessä esityksessä.

Keinu-musikaalin lauluista on tehty cd-levy, johon innostui lähtemään mukaan moni ammattimuusikkokin laulamaan ja soittamaan. Esimerkiksi Arja Koriseva tulkitsee levyllä sijoitetun lapsen biologisen vanhemman tunteita.

– Minua pyydetään mukaan todella moneen hyväntekeväisyysprojektiin. On pakko pohtia, mihin voi lähteä mukaan ja mihin ei. Kun minua pyydettiin mukaan Keinu-projektiin, koin sen heti omakseni. Tämä on asia, joka on sydämessäni. Varsinkin kun voin auttaa näin, laulamalla, tuntui se todella luontevalle, Arja Koriseva toteaa.

Cd-levyn lisäksi musikaalin laulut löytyvät nuottikirjasta, ja esityksestä on syksyllä tulossa myös DVD-taltiointi. Materiaalia saa Perhehoitoliitosta. Suunnitelmissa on Perhehoitoliiton 30-juhlavuoden merkeissä viedä musikaali valtakunnalliselle kiertueelle ensi vuonna. Loppusyksystä esityksen voi nähdä esimerkiksi valtakunnallisilla lastensuojelun perhehoidon päivillä ja Keski-Suomen sijaisvanhempien koulutuspäivillä.

Vaikka musikaalin työstäminen huipentuukin tuleviin esityksiin, on musikaali vain yksi osa Perhehoitoliiton Keinu-hanketta. Kolmevuotisen, Raha-automaattiyhdistyksen tukeman hankkeen tavoite on tuottaa perhehoitoon yhteisötaiteeseen ja voimauttaviin taidemenetelmiin perustuva uudenlainen tuen muoto.

www.perhehoitoliitto.fi

Vastaa