Arjasta uusi Reilun kaupan lähettiläs

Laulajatähti Arja Koriseva on nimitetty uudeksi Reilun kaupan lähettilääksi. Valinnan tekee Reilun kaupan edistämisyhdistys, ja lähettilään arvonimi myönnetään joka vuosi yhdelle tai kahdelle tunnetulle suomalaiselle. Lähettilään tehtävänä on edistää Reilua kauppaa omalla toiminnallaan ja antaa Reilulle kaupalle Suomessa tutut kasvot.

Arja Koriseva on ylpeä ja iloinen uunituoreesta tittelistään.

– Olen itse pienen kylän tyttöjä ja näen, miten paljon maanviljelijät tekevät työtä elinkeinonsa eteen. Ajatus siitä, että kovasta työstä ei saa ansaitsemaansa palkkaa tai arvostusta, on sietämätön epäreiluudessaan. Siksi on hienoa, että me voimme kaikki auttaa toisella puolella maailmaa ahkerasti työskenteleviä ihmisiä valitsemalla Reilun kaupan tuotteita helposti ja vaivattomasti omassa lähikaupassamme, Arja Koriseva sanoo.

Arja Koriseva kertoo jo etukäteen tunteneensa monia Reilun kaupan tuotteita, mutta silti tuotteiden kokonaismäärä ja monipuolinen tarjonta yllättivät hänet.

– Aion itse ryhtyä ostamaan erityisesti Reilun kaupan appelsiineja ja muita hedelmiä – ja haastan kaikki suomalaiset tekemään samoin! Rakastan myös jäätelöä, suklaata ja kukkia, ja on kiva huomata, että myös niitä saa Reilun kaupan tuotteina, Koriseva sanoo.

Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa on innoissaan Arja Korisevan kanssa alkavasta yhteistyöstä.

– On ilo saada Arja Koriseva Reilun kaupan mannekiiniksi Suomessa. Hän on aurinkoinen ja positiivinen tyyppi, niin kuin Reilun kaupan lähettilään kuuluukin olla. Arjalla on suuri ihailijajoukko, ja hän tavoittaa paljon ihmisiä niin konserttisaleissa, tanssilavoilla, musikaalilavoilla kuin televisiossakin. Uskomme, että hän pystyy voittamaan Reilulle kaupalle monta uutta uskollista ystävää, Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Pirjo Virtaintorppa sanoo.

Arja Korisevan rinnalla Reilun kaupan lähettiläänä toimii vielä toisen vuoden Wilson Kirwa. Kirwa valittiin tehtävään viime vuonna.

Reilun kaupan lähettiläinä ovat aiemmin toimineet
2007: Erkki Toivanen
2008: Kirsi Piha ja Erkki Arajärvi
2009: Pirkko Mannola ja Antti Kaikkonen
2010: Virpi Hämeen-Anttila ja Wilson Kirwa

Vastaa